Atelier in beeld: k.r.i.s.t.e.l V.a.n R.o.d.e

k.r.i.s.t.e.l V.a.n R.o.d.e
  • za 4 mei 2024 van 11 u. tot 18 u.
  • zo 5 mei 2024 van 11 u. tot 18 u.
Ga langs bij k.r.i.s.t.e.l V.a.n R.o.d.e
tijdens Atelier in beeld.

Atelier in beeld is hét grote open atelierweekend voor beeldend kunstenaars in heel Vlaanderen en Brussel. Een ideaal moment om ateliers in jouw buurt te ontdekken.

Atelier in beeld is een project van Kunstwerkt.

Met elke korte serie kunstwerken, vertel ik een verhaal. Elk kunstwerk is 'connected' binnen de serie waarin ze hoort. Verhalen is wat we ons herinneren, zoals geuren en de herinneringen die hierbij horen, de manier waarop iemand je doet voelen, lekker home-cooked food…

Ik streef ernaar om in een wereld waar alles draait rond snelle prikkels, terug naar authenticiteit te gaan… naar het artisanale, waarbij mijn zoektocht me uiteindelijk (voorlopig) gebracht heeft bij de fresco-techniek, maar met een eigentijdse interpretatie.

Elke kort-serie van werken is dan ook opgebouwd rond een thema dat me boeit, boeken die ik gelezen heb, kunstenaars die ik mocht ontdekken en die op hun beurt me raken op een bepaalde manier. Elke kort-serie wordt in een bepaald medium (Serie 1 - Houtskool | Serie 2 - Bladgoud | Serie 3: Fresco-techniek) uitgewerkt, waarbij zowel teksten, als muziek bij een bepaald schilderij horen. Deze extra elementen worden op mijn website | IG | tentoonstellingen getoond. De juxtapositie van tekst en muziek voegt een extra laag toe aan het kunstwerk, omdat woorden en muziek van levensbelang zijn voor mij persoonlijk.

Maar, ik wil ook genoeg ruimte laten... want daar ligt voor mij de magie van kunst. Associaties suggereren die jullie toelaten om een interactie aan te gaan met het kunstwerk zelf, waardoor een herinnering of herkenning wordt getriggered. Even de tijd even doen stilstaan in de hectische wereld van vandaag, want “Time is the new Black.”

PS: Werken van Chris de Neef (Schilderkunst), Veerle Vandemarliere (teken- en schilderkunst) en Rozemie Huffschmitt (Keramiek) zullen ook getoond worden :-).

Ontdek de gebruikte technieken: Beeldhouwkunst, Digitale kunst, Mixed media, Schilderkunst, Tekenkunst

Locatie

k.r.i.s.t.e.l V.a.n R.o.d.e
d'Overschielaan 32 , 1850 Grimbergen

Prijs

  • gratis